Αγαπητοί συνάδελφοι και μαθητές του 5ου  ΓΕΛ Πετρούπολης,

Παρακαλώ δεχθείτε τις θερμότερες ευχαριστίες, τόσο του συλλόγου των καθηγητών όσο και των μαθητών μας, για  την επίσκεψή σας στο σχολείο μας και την εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές μας. Επίσης, σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας σε σαμπουάν, ρούχα και παπούτσια.

Το σχολείο μας, το 2ο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Αυλώνα, λειτουργεί μέσα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα και οι μαθητές του είναι νέοι κρατούμενοι, οι οποίοι, αν και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην ιδιαίτερη φάση που διανύουν αυτή την περίοδο και παρόλο που βιώνουν μία δύσκολη πραγματικότητα, έχουν όνειρα και προσδοκίες.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η επίσκεψή σας στο σχολείο μας, η επικοινωνία μεταξύ μας, αλλά κυρίως η αλληλεπίδραση των μαθητών μας είναι πολύ σημαντική, καθώς εκτός από τα εκπαιδευτικά οφέλη, βελτιώνει την ψυχολογία των παιδιών μας. Έτσι, οι μαθητές μας ενισχύονται συναισθηματικά γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται γι’ αυτά, είναι πρόθυμοι να ακούσουν τα προβλήματά τους και να σταθούν δίπλα τους.

Σας ευχαριστούμε θερμά.