Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών ταξίδεψε στη Σεβίλλη της Ισπανίας και συμμετείχε στο πρόγραμμα "Schools for a Green Future" με δράσεις για το περιβάλλον από τις 15 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2021.

Οι παρουσιάσεις των μαθητών με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος σε ατομικό επίπεδο και σε συλλογικό (μέσω του σχολείου) ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.  Ακολούθησαν επισκέψεις σε ηλιοθερμικό  και σε φωτοβολταϊκό πάρκο όπου παρουσιάστηκαν τρόποι για την εξοικονόμηση ενέργειας. Οι ξεναγήσεις στους χώρους και η διεξοδική παρουσίαση της λειτουργίας τους από ειδικούς έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της χρησιμοποίησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Τέλος, στο Εθνικό Πάρκο Donana, κοντά στη Σεβίλλη, έγινε μια διαδραστική παρουσίαση  της  χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με την προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας.

Ο στόχος ήταν να παρουσιαστούν κάποιες πτυχές του περιβαλλοντικού προβλήματος. Οι μαθητές συνειδητοποίησαν την αναγκαιότητα να γίνουν ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες που θα συμμετέχουν σε δράσεις για το περιβάλλον και γενικότερα για την υλοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ταξίδι αποτέλεσε εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς.